• 2024 m. balandžio mėn.
    P A T K P Š S
    « Rgp    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

Apkalbos.

Turbūt nėra nė vieno žmogaus, kurio niekas nebūtų apkalbėjęs ar apšmeižęs. Kad ir kaip sau bandytum įteigti, kad tau nusispjaut, bet jei išgirsti ką nors sakant kokią bjaurastį, kad ir tyliai, nuotaika gali sugesti ilgam. Ypač kai savo liežuvio netingi pamiklinti eks ‘draugės’/’draugai’. O jei dar kalbama absoliuti neteisybė, pramanas.

Kita vertus, argi verta jaudintis dėl to, ką apie tave galvoja tie žmonės, kurie tavęs nė nepažįsta? Argi ir norėtum pažinoti tokius, kurie patiki bet kuo ir nė nepažinodami ima tavęs nekęsti ir teisti? Reiktų dėkoti Alachui ir džiaugtis, kad jie patys save eliminavo iš tavo gyvenimo. Savotiška filtracija.

Gal kartais pagalvoji, kad taip gali prarasti ką nors, nes tas žmogus galvos apie tave blogai, o tu nė neturėsi progos to paneigti..?Turbūt žmogiška kartais taip mąstyti, tai tik įrodo, kad turi širdį, nesi geležinis/ė, ką čia bepridursi…Galiu džiaugtis, kad palyginus save dabar ir save tokią, kokia buvau praeityje, žymiai mažiau galvoju, kas dedasi kitų žmonių galvose. O jei ir išgirstu ką nors blogo, labai retai sau pritaikau. Gal tiesiog bėgant laikui išmoksti save labiau mylėti, nepaisant net piktų žodžių, komentarų. Reikia su savim padirbėti, o kartais tereikia laiko…

Galų gale, nereikėtų skirti nei laiko, nei dėmesio kitų žmonių plepesių apie tave apmąstymams. Kaip sakė viena mano draugė:  ‘Kai kurių žodžiai tiesiog nieko nesveria’. Ir velniop. Juk žmogau, tu žinai, kaip yra iš tikrųjų. O jeigu jiem nuo to geriau, tegu burba į sveikatą, kad tik neužspringtų.

Gaila, kad tik teko sutikti nemažai žmonių, kurie pasirodė esą veidmainiai. Ką gi, gyveni ir mokaisi. Dabar mokausi pasitikėti…

Niekas neatsitinka be reikalo. Užsiauginau storesnę odą, atsirenku žmones…

Ir šiaip, didžiuojuos savimi, nes srityje ‘man nerūpi, ką apie mane galvoja žmonės’ nemažai pažengiau. Ir gyventi šiek tiek lengviau, laisviau. Mažiau mąstai, kapstai gilyn. Ir šiaip, kodėl turėčiau galvoti, ką apie mane galvoja tie, kurie nė nesistengia pažinti tikrosios manęs?

Svarbi turėtų būti pačių artimiausių žmonių nuomonė. O visiems kitiems, kaip teko kažkur girdėt, yra vienas perspėjimas: ‘Tas, kuris rodo į tave pirštu, į save rodo trimis’. Taigi viskas grįžta atgal, dar ir trigubai.

 

 

 

 

 

 

 

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TOrnUquxtwA[/youtube]

Previous Post
Comments are closed.
Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Eiti prie įrankių juostos